DOORS 9.3

Ja sitten jo ilmestyikin IBM Rational DOORS 9.3-versio. Juuri asensin tuon ja koeajoin lyhyesti. Merkittäviä muutoksia ovat esim:

– Moduli-export voidaan nyt tehdä myös Rational Publishing Engine-tekniikalla Word-, PDF- ja HTML-muotoihin. DOORSiin on siis liitetty RPE-osio, jonka konfiguroitavuus on hyvin pieni (oikeastaan olematon?) verrattuna oikeaan RPE:hen, mutta tuottaa esimerkiksi Wordiin ehkä paremman näköisen tuloksen kuin vanha Word-export.

– DOORS Help on nyt toteutettu jollakin Eclipse-pohjaisella tuotteella,  joka tietysti helpottaa kustomointia, mutta ainakin ensikäynnistyksessä näytti hidastavan Helpin esillesaantia.

– DOORSiin on viimeinkin toteutettu jonkinlainen webservices-rajapinta, valitettavasti dokumentaatio ei (vielä) kerro mitään tämän käytöstä, readme paljastaa tälläistä:

“Open Services for Lifecycle Collaboration (OSLC) web services allow you to integrate Rational DOORS with IBM Rational Jazz-based and other third-party solutions. It provides generic integrations to Change Management (CM) systems starting with IBM Rational Change.”

.. ja ainakin minun installaatiossani tuolla valikoissa keikkuu “Change Management”-valinta, joka ilmeisesti on ylläolevan toteutus.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s